Tidligere i år var Z i Spanien med sin Mor.
Og da hun ved at jeg holder meget af Oreo, havde hun hjembragt en masse Oreo som jeg ikke havde smagt før: Oreo med dobbelt fyld, Oreo med hvidt chokolade-overtræk og (trommehvirvel): Oreo med overtræk af lys chokolade, de bedste Oreo jeg nogensinde har smagt.
Muuums, hvorfor kan man ikke få Oreo med lyst chokoladeovertræk i Danmark? Jeg kræver svar!
Nå, de nævnte Oreo blev hurtigt udryddet, og tilbage i skabet var der så kun den sidste Oreo-souvenir: En lav-den-selv-Oreo-kage. Den overlevede længe, på grund af to detaljer: Den skulle tilberedes og tilberedningsinstruktionerne var på spansk.
At kagen tilsyneladende ikke skulle tilbredes i ovnen, men i køleskabet var også medvirkende til at Oreo-kagen har overlevet mange længere end noget andet der har stået “Oreo” på, vores guffe-skuffe (som egentlig er en halv hylde i et skab, men ‘guffe-halv-hylde-i-et-skab’ lyder knap så mundret (synes vi)) *).
Fredag aften løb Oreo-kagens held ud, og vi tog pakken ud af guffe-skuffen og gik i gang.
Som nævnt var instruktionerne på spansk:
Jeg forsøgte at sende billedet af instruktionerne til Google Goggles, der ellers kan tolke tekst OG oversætte den, men der var vist for meget tekst, så det endte med at Z, som på mange områder har mere tålmodighed end jeg, møjsommeligt indtastede den spanske tekst i Google Translate.
Klik her for at se resultatet!
Jeg var imponeret (både af Z og af Google).
Der er måske nogen af jer der undrer jer over, at hun ikke valgte at oversætte det til dansk, så I får lige den danske oversættelse fra Google Translate her:
Varme til at smelte 25 g smør i en container, uden at det i kog. Fjern fra varmen og tilsæt indholdet af posen basen mix. Dæk bunden af pan, i forvejen er skyllet og tør, og med hjælp af en ske spredning og tryk meget kraftigt, så det er jævnt fordelt. Lad i køleskabet, mens du forbereder cremen. Opløs indholdet af metalliske posen i 250 ml meget kold mælk (i køleskab). Pisk på medium-høj hastighed i 2-3 minutter med en el-mixer. Spred blandingen allerede udarbejdet base og glat overflade ved hjælp af en spatel eller ske. Opdel indholdet af posen på den lille metalliske forberedt creme. Unmold Instruktioner: Lad i køleskabet mindst en time før servil. Paze spidsen af en kniv omkring kanten af ​​panden før at afmontere. Slids i siderne af formen ved hjælp af fanerne angivet med pile. Forsigtigt adskiller siderne af formen, og din kage er nu klar til at tjene. Tip: Hvis du vil consurmir denne kage i et minimum ventetid, orlov for 15 minutor i fryseren. Men hvis du ønsker køligere, er det tilrådeligt at forlade ½ time. Også du kan efterlade at køle i køleskabet, og tjene dig efter 2 timer, når det er koldt.
Hvabehva’?
Derfor blev det engelsk, som ikke var helt så håbløst, og krævede lidt færre gæt.
Desværre er der ikke nogen billeder fra selve processen, men vi morede os bravt, og efter et par timer i køleskabet stod vi så med resultatet:
Lad os kaste et blik på kassen, så I kan se hvordan vi bare ‘nailed it’:
Her er vores kage med et tværsnit, så ligheden bliver endnu mere slående:
Den smagte i øvrigt næsten som den så ud, så resten af kagen står stadig i køleskabet.
Så hvis du skal ud og rejse, og din vej kommer forbi et supermarked som har et større udvalg af Oreo-produkter end vi har adgang til i Danmark er her et tip: Tag dem med lyst chokoladeovetræk med hjem. Til mig.
*) Faktisk slog kagen den hidtidige rekord for levetid i vores guffe-skuffe, da den nåede at leve længere end både en forstenet marcipangris og noget hvid kogechokolade (der ikke var hvidt da det blev fremstillet!)